HISTORIE

HISTORIE

Altena Group kent zijn oorsprong als chemisch technisch reinigingsbedrijf van Nederland voor watergekoelde systemen. Opgericht door Bas Euwen in 1976. Vanuit zijn eenmanszaak aan huis in Wijk en Aalburg speelde hij in op de vraag vanuit grote industrieën om chemische reinigen van hun installaties.

Toen vijf jaar later de luchtgekoelde warmtewisselaars in opmars kwamen, reageerde Euwen hier direct op. De lamellen van deze installaties moesten gecoat worden om ze te beschermen tegen vervuiling en corrosie. Euwen ontwikkelde hiervoor in de jaren tachtig Alucoat 507®; een product dat tot op de dag van vandaag gebruikt wordt, aangepast aan de milieueisen van nu.

Het bedrijf groeide gestaag en breidde haar dienstenpakket uit om klanten in de hele keten van reiniging en coating van dienst te kunnen zijn. Om meer opslagcapaciteit te creëren werd in de jaren tachtig een tweede vestiging geopend in Heusden en toen dat te klein werd volgde een derde in Spijkenisse. Vanuit hier konden ook de klanten in de Botlek beter bediend worden.

In 2000 werden alle bedrijfsactiviteiten geconcentreerd in een nieuw pand in Waalwijk; het huidige kantoor van Altena Group. Van hieruit worden klanten over de hele wereld geholpen.
Van 2000 tot heden verdubbelde het personeelsbestand van Altena Group, van vijftig naar honderdtwintig medewerkers. Tegenwoordig heeft het bedrijf vijfenzestig bussen op de weg, die klanten bedienen binnen en buiten de Nederlandse grenzen. Met name voor grote industriëlen als bijvoorbeeld alle grote raffinaderijen reizen de vakmensen van Altena Group de hele wereld over, van Curaçao tot Singapore.

Bas Euwen droeg het bestuur van Altena Group in 1996 over aan zijn zonen, Derk en Guus Euwen, respectievelijk de huidige DGA van Altena Group.

Anno nu bestaat Altena Group uit vijf disciplines; Altena Cleaning, Altena Projects, Altena Services, Altena Offshore en Altena Rental.

Switch The Language