Ontwerpen en vernieuwen van een luchtaanzuigplenum

Ontwerpen en vernieuwen van een luchtaanzuigplenum

Altena Group is gespecialiseerd in het onderhouden, renoveren- en verduurzamen van luchtbehandelingskasten. Daarbij bouwt Altena Group onder de merknaam Global Air Systems® hoogwaardige kunststof luchtkanalen, luchtaanzuigplenums en luchtbehandelingskasten van Global-Line® kunststof. Van klein en compact, tot grote modulaire systemen.

Aan de luchtbehandelingskast van een klant in Utrecht zat een stalen luchtaanzuigplenum. Deze vertoonde ernstige lekkage en corrosie waardoor renoveren niet meer haalbaar was. Het luchtaanzuigplenum was toe aan vervanging. Samen met de opdrachtgever is er gekeken naar een optie voor een nieuw stalen luchtaanzuigplenum. Ook is de optie aangeboden om een kunststof Global-Line® luchtaanzuigplenum te bouwen. Deze is al geïsoleerd door de samenstelling van het paneel, geeft lage onderhoudskosten en corrosie is verleden tijd. Voor het laatste heeft de klant gekozen.

De mogelijkheden zijn eindeloos met de modulaire kunststof Global-Line® panelen. Voor dit project hebben wij op onze eigen locatie in Waalwijk het luchtaanzuigplenum op maat gemaakt en in losse delen opgebouwd. Vervolgens zijn de panelen vervoerd en via een hoogwerker, door een luik van 120 cm bij 120 cm, op de derde verdieping naar binnen getakeld. In de technische ruimte is het luchtaanzuigplenum samengebouwd aan de luchtbehandelingskast.

In het luchtaanzuigplenum is een kunststof frame met looproosters aanwezig. Deze geven toegang tot de luchtaanzuigroosters op het dak, waar de druppelvangers geplaatst zijn. De looproosters maken het toegankelijk en eenvoudig om de luchtbehandelingskast te onderhouden.

Dat noemen wij efficiency for installations.

Switch The Language