Onderhoudstop NAK 3 bij SABIC

Onderhoudstop NAK 3 bij SABIC

Vlak voor de onderhoudstop van de benzine-hydrogenatie-plant op de NAK 3 bij SABIC in Geleen heeft Altena Cleaning de operators van SABIC geassisteerd bij het leeg, schoon, en gasvrij maken van de unit. Een deel van de installatie werd koolwaterstof vrij gemaakt door de koolwaterstoffen te verdampen en te verdrijven met stoom. Accountmanager Leander Hiele: “Tijdens het stomen hebben we van ieder systeem, ieder uur of iedere twee uur, gasmonsters genomen die vervolgens direct geanalyseerd zijn in de mobiele laboratoriumwagen. De laboratoriumwagen was speciaal voor dit doel aan de rand van de unit opgesteld.”

Veel petrochemische installaties worden gestoomd gedurende een vooraf vastgesteld aantal uren, uit ervaring weet men dan dat de unit waarschijnlijk gereed is voor opening. Altena Cleaning heeft hiervoor een beter alternatief. “Door te meten op de verschillende producten tijdens het stomen kan men precies volgen wat er gebeurt waardoor afwijkingen direct gecorrigeerd kunnen worden en het stomen altijd zo effectief mogelijk verloopt. Dankzij de metingen, weet je wanneer je klaar bent. Dit geeft je de mogelijkheid te focussen op die systemen die nog vuil zijn. Ook voorkom je onnodig lang stomen op systemen die al schoon zijn. Bijkomend voordeel is dat er meer aandacht is voor het drainen, de controle van de line ups en het voorkomen van hercontaminatie. Deze manier van werken, biedt garantie op het eindresultaat (schone systemen) en een kortere doorlooptijd. Bij SABIC hebben we ook nog gemeten op kwik. Hierdoor konden we voorkomen dat er tijdens de onderhoudswerkzaamheden in de stop onverwachts kwik vrij zou komen.

De decon-assistentie activiteiten van Altena Cleaning zijn erop gericht om het decontamineren effectiever te maken. De installaties kunnen veiliger en sneller geopend worden, waardoor er meer tijd overblijft om te produceren en er minder industrieel reinigingswerk nodig is tijdens de turnaround.”

Switch The Language