Reinigen luchtkanalen

Uw vraag: U wilt luchtkanalen reinigen, zodat bacteriën buiten de deur blijven 

Luchtkanalen transporteren lucht vanaf een buitenluchtaanzuigrooster via een luchtbehandelingskast naar binnen en/of terug naar buiten via een luchtafzuigkast / luchtbehandelingskast. In de loop der jaren hechten stof of andere vormen van vervuiling zich aan de luchtkanaalwanden. Omdat stof een transportmiddel is voor bacteriën, is het belangrijk om luchtkanalen reinigen met regelmaat toe te passen. De frequentie is afhankelijk van de ruimte waar de lucht, gefilterd, ingeblazen en afgevoerd wordt: is het een operatiekamer in een ziekenhuis of is het een werkplaats?

Ons antwoord: Laat reinigen luchtkanalen uitvoeren door Altena Cleaning B.V.

De meest effectieve methode voor reinigen luchtkanalen is de handmatige methode die wij toepassen. Hierbij worden de luchtkanalen uitgezogen met een absoluutzuiger en met doeken geïmpregneerd en met een reinigingsmiddel afgenomen. Vervolgens worden er in de luchtkanalen inspectieluiken aangebracht die ook later weer gebruikt kunnen worden voor inspectie of luchtkanaal reiniging. Om vetophoping bij keukenafzuiging te verwijderen, is de hogedruk warmwatermethode het meest geschikt. Eerst wordt het oppervlak ingefoamd met de daarvoor bestemde reinigingsproducten. Na de inwerktijd wordt luchtkanalen reinigen voortgezet door middel van hogedruk warmwater, 350 bar, 90ºC.

Uw voordeel

Reinigen luchtkanalen zorgt ervoor dat de lucht in uw pand van een schone kwaliteit is en levert dus geen gezondheidsklachten voor uw medewerkers op. Er is voorlopig ook geen kans op bacteriengroei meer in het systeem.
Bijzonderheden:
Andere luchtkanalen reinigen methoden zijn de borstelmethode en de persluchtmethode. Deze biedt Altena Cleaning B.V. na overleg ook aan.e. Deze biedt Altena Cleaning B.V. na overleg ook aan. Heeft u vragen en/of technische ondersteuning nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.