Een duurzaam luchtbehandelingssysteem voor stadskantoor Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Een duurzaam luchtbehandelingssysteem voor stadskantoor Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Altena Group is er trots op om gezamenlijk met Kropman Installatietechniek het luchtbehandelingssysteem in het Stadskantoor van ‘s-Hertogenbosch te hebben geoptimaliseerd.
De luchtbehandelingskasten in het Stadskantoor zijn bijna 20 jaar in gebruik. Een logisch gevolg is dat de beplating in de luchtbehandelingskasten op diverse plaatsen is aangetast. Het energieverbruik van de luchtbehandelingskasten viel ook nog te verbeteren.

Om luchtbehandelingskasten energiezuiniger te maken is het niet nodig om deze compleet te vervangen, er kunnen namelijk diverse aanpassingen worden gedaan. Alle luchtbehandelingskasten hebben een upgrade ondergaan waarbij deze zijn voorzien van kunststof beplating. Corrosie behoort hierdoor tot het verleden en vervuiling krijgt minder kans om zich te hechten. De bestaande ventilatoren zijn vervangen door direct gedreven IE5 ventilatoren. Deze aanpassing zorgt direct voor energie- en CO2 besparing, waardoor de investering zichzelf terugverdient. De nieuwe techniek geeft de gebruiker de mogelijkheid om zelf het gewenste luchtdebiet te kunnen regelen.

Een bijkomend voordeel is dat het debiet van de luchtbehandelingskasten nu is verdeeld over meerdere ventilatoren. Als een ventilator uitvalt, kan de andere ventilator het debiet volledig op zich nemen. Hierdoor is de luchtbehandelingskast niet alleen geluidsarmer geworden, maar is ook de bedrijfszekerheid verhoogd. Met deze aanpassingen voldoen de luchtbehandelingskasten gelijk aan de ERP 2023 norm.
Ook kan de klant door de behaalde energiebesparing volgens de Energie-Investeringsaftrek regeling (EIA) van de Rijksoverheid subsidie aanvragen en zo een deel van de investering terugkrijgen.

Dat noemen wij efficiency for installations.

  • Energie- en CO2 besparend
  • Geluidsarmer
  • Hogere bedrijfszekerheid

Tijdens werk

Opgeleverd werk

Switch The Language