Betrouwbare installaties door onderhoud

Betrouwbare installaties door onderhoud

Met het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft Altena Group een langlopend onderhoudscontract voor de luchtbehandelingskasten.
Paul Bullens, manager Altena Projects: “Mijn collega’s van Altena Service reinigen de installaties, controleren de technische werking door het uitvoeren van metingen en vervangen de onderdelen die slijten, zoals de luchtfilters, V-snaren en lagers.

Tijdens de onderhoudsronden maakt de servicemonteur een digitale rapportage over de staat van de installatie. Hierin wordt omschreven of er mankementen zijn of dat er op korte termijn mankementen kunnen worden verwacht. Hiermee geven wij onze opdrachtgevers inzicht in hun installaties en helpen wij ze om een MJOP te kunnen maken.

Door het uitvoeren van deze preventieve onderhoudswerkzaamheden en het monitoren van de conditie bereiken we ons doel om de betrouwbaarheid van deze luchtbehandelingskasten zo groot mogelijk te houden.”

Nieuwbouw of renovatie?

Door de komst van de nieuwe ErP-normering worden luchtbehandelingskasten bij 1 op 1 vervanging meestal groter dan het origineel. Hier is niet altijd plaats voor dus wordt er vaker besloten om de huidige installatie te renoveren. Paul Bullens, manager Altena Projects: “Renoveren is in veel gevallen een goed alternatief. Technisch gezien kunnen gerenoveerde systemen dezelfde prestaties halen als een nieuwe installatie, maar financieel gezien is het een stuk voordeliger omdat er vaak dure installatiekosten kunnen worden weggestreept. Daarnaast ervaart de eindgebruiker minder overlast door een kortere doorlooptijd.”

Zo heeft Altena Projects voor het IJsselland Ziekenhuis een prachtige oplossing bedacht. Paul: “Dankzij een slimme opbouw en het gebruik van compacte componenten zoals direct gedreven ventilatoren met gelijkstroommotor, konden we op een bestaande locatie een nieuwe luchtbehandelingskast opbouwen. Er bleef zelfs plek over voor een dubbele kruisstroomwisselaar waardoor de gehele luchtbehandelingskast voldoet aan de ErP 2018 en vooruitstrevende prestaties levert.” Altena Projects werkt met het volgende motto: alle stalen luchtbehandelingskasten renoveren en alleen maar vervangen voor een kunststof luchtbehandelingskast! Dit is de meest duurzame oplossing.

Switch The Language