Altena Group vervangt DX-koeling

Altena Group vervangt DX-koeling

Het gat in de ozonlaag begint te herstellen dankzij het Montreal Protocol, dat al ruim dertig jaar van kracht is. Toch is waakzaamheid nodig. Op last van de overheid wordt het koudemiddel R22 uit gefaseerd. Bestaande koel-, vries en airconditioninginstallaties met R22 mogen doordraaien, maar er mogen geen handelingen met het koudemiddel buiten de installaties plaatsvinden. Bij een lekkage, kan de installatie langdurig uitvallen, met als gevolg dat de continuïteit van het bedrijfsproces in gevaar komt.

Tijdens het onderhoud van een koeling bij een klant, constateerde onze monteur dat de bestaande DX-koeling (Direct Expansie koeling) defect was. De bestaande installatie betrof een R22 installatie, welke koudemiddel technisch lek was. Er is onmiddellijk actie ondernomen en Altena Group heeft een nieuwe R32 DX-koelmachine geïnstalleerd met daarbij de levering en montage van een nieuwe DX-warmtewisselaar in de luchtbehandelingskast.

Het toepassen van een DX-koeling en verwarming in een luchtbehandelingskast is een eenvoudige en financieel interessante oplossing. Middels een interface kit wordt de DX-businessunit gekoppeld met de aanwezige capaciteitsregeling of kan geregeld worden op ruimte- of retourtemperatuur. De installatie wordt aangesloten zonder het gebruik van gekoeld- of verwarmd water en heeft een snelle installatietijd. Door de bestaande DX-koeling te vervangen, kan het gebouw voor komende jaren weer gekoeld en verwarmd worden.

Altena Group biedt bij nieuwe koelinstallaties zoveel mogelijk installaties aan met het nieuwste koudemiddel R32. Dit middel is aanzienlijk minder belastend voor het milieu en heeft daarnaast een hoge energie-efficiëntie. In tegenstelling tot het koudemiddel R410A, ’s werelds meest gebruikte koudemiddel, brengt de R32 geen schade toe aan de ozonlaag. Bovendien is er minder hoeveelheid R32 nodig in vergelijking met R410A en het aardopwarmingsvermogen (GWP) is 70 procent lager. Doordat het koudemiddel slechts uit één component bestaat, beschikt het over een hoger gebruikersgemak en recyclevermogen.

Dat noemen wij efficiency for installations.

  • Financieel aantrekkelijk
  • Snelle installatietijd
  • Hoge energie-efficiëntie

De R32 DX-koelmachine

De nieuwe DX-warmtewisselaar in de luchtbehandelingskast

Switch The Language