-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Historie

Altena Group kent zijn oorsprong in het eerste reinigingsbedrijf voor watergekoelde machines van Nederland, opgericht door Bas Euwen in 1976. Vanuit zijn eenmanszaak aan huis in Wijk en Aalburg speelde hij in op de vraag vanuit grote industrieën om chemische reiniging van hun installaties.

Toen vijf jaar later de luchtgekoelde warmtewisselaars in opmars kwamen, reageerde Euwen hier direct op door. De batterijen van deze installaties (de lamellen) moesten gecoat worden om ze te beschermen tegen vervuiling en corrosie. Euwen ontwikkelde hiervoor in de jaren tachtig Alucoat®507; een product dat tot op de dag van vandaag gebruikt wordt, aangepast aan de milieueisen van nu.

Het bedrijf groeide gestaag en breidde haar dienstenpakket uit om klanten in de hele keten van reiniging en coating van dienst te kunnen zijn. Om meer opslagcapaciteit te creëren werd in de jaren tachtig een tweede vestiging geopend in Heusden en toen dat te klein werd volgde een derde in Spijkenisse. Vanuit hier konden ook de klanten in de Botlek beter bediend worden.

In 2000 werden alle bedrijfsactiviteiten geconcentreerd in een nieuw pand in Waalwijk; het huidige kantoor van Altena. Van hieruit worden klanten over de hele wereld geholpen.
Van 2000 tot heden verdubbelde het personeelsbestand van Altena, van vijftig naar honderd medewerkers. Tegenwoordig heeft het bedrijf veertig bussen op de weg, die klanten bedienen binnen en buiten de Nederlandse grenzen. Met name voor grote industriëlen als bijvoorbeeld alle grote raffinaderijen reizen de vakmensen van Altena de hele wereld over, van Curaçao tot Singapore.

Bas Euwen droeg het bestuur van Altena in 1996 over aan zijn zonen, Dick en Guus Euwen, respectievelijk de huidige DGA van de Altena Group.

Anno nu bestaat Altena uit vijf bedrijfsonderdelen; Altena Cleaning B.V., Altena Industrial Services B.V., Altena Services B.V., Altena Inspection en Global Air Systems.