-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Zware jongens in het weekend

Zware jongens in het weekend

Een luchtbehandelingskast die zestigduizend kuub lucht per uur aankan, is geen kleine jongen. Laat staan een kast die twee keer zo groot is. Altena Group renoveerde onlangs beide formaten voor een groot kantoorpand waarvoor Sodexo Facility Services de facilitaire dienstverlening doet. Extra uitdagend was het feit dat er alleen in het weekend aan de luchtbehandelingskasten gewerkt kon worden, zodat de medewerkers in het pand er geen hinder van ondervonden.

De luchtbehandelingskasten hadden koeler- en naverwarmerbatterijen die zo verouderd waren, dat er kleine oxidatieschilfertjes direct via de ventilatoren het kanaal en dus de werkruimtes in werden geblazen.

Aan de slag
Bij de twee luchtbehandelingskasten werden de druppelvangerdelen vervangen, bevochtigingsdelen gerenoveerd en de koeler- en naverwarmerbatterijen werden vervangen door nieuwe exemplaren. Mark van der Burg, accountmanager, benadrukt het belang van een goede werkvoorbereiding en zeker in dit geval: “Niet al onze leveranciers zijn 24/7 open, dus als er iets vergeten zou worden, liep de deadline van zondagmiddag 17.00 uur gevaar, als de luchtbehandelingskasten weer in bedrijf moesten kunnen.” Om deze heilige deadline niet in gevaar te brengen, werden er voor de “kleinste” luchtbehandelingskast twee weekenden uitgetrokken en voor de grote drie. Dankzij goed voorbereid en perfect uitgevoerd teamwork, werd er weer een mooi resultaat behaald.