-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Ondernemende monteur in het AMC

Ondernemende monteur in het AMC

Hetzelfde verantwoordelijkheidsgevoel dat Altena-monteur Jan Peters jarenlang in zijn eigen bedrijf legde, komt tot uitdrukking in zijn huidige klus in het Amsterdam Medisch Centrum. Alle vijfhonderd luchtbehandelingskasten daar worden onderhouden door Jan en zijn collega’s, zowel het afgelopen jaar als de komende vijf jaar. “En daarna ga ik met pensioen, dus dit is mijn laatste project.” Het werken voor zijn eerste en laatste baas is hem volstrekt niet tegengevallen. “Met mijn eigen wagen en een vaste stek waarvoor ik verantwoordelijk ben, voel ik me soms toch een beetje zelfstandige”, lacht hij.

Iedere luchtbehandelingskast in het AMC krijgt eens per jaar een onderhoudsbeurt. Reinigen,  coaten, verlageren, maar ook inspecteren en signaleren waar extra onderhoud noodzakelijk is om de apparatuur in het ziekenhuis gezond te houden. Iedere dag rijdt Jan van zijn woonplaats Waalwijk naar Amsterdam op en neer. In het ziekenhuis heeft hij een eigen ruimte voor zijn materiaal, hij kent de omgeving en de mensen van het ziekenhuis en ze kennen hem. “Zo’n vaste plek geeft rust en je hebt je eigen ploegje medewerkers, wat ook tof is.”

Snackbar
In zijn ‘vorige leven’ had Jan samen met zijn broer Huub een snackbar in Rosmalen. Rond hun vijftigste hadden ze het wel gezien met het werken in de avonduren en weekenden. “Ik ging naar het uitzendbureau en kwam zo bij Altena Group terecht. Na een week vroeg mijn broer: ‘Zou het ook iets voor mij zijn?’ Zodoende begon hij even later ook bij Altena Group en werken we opnieuw samen in hetzelfde bedrijf.” Mensen dachten dat het ze tegen zou vallen om voor een baas te werken, maar de vrijheid van een eigen bedrijf is ook maar relatief, weet Jan. “Ik heb het hier naar mijn zin. En het verantwoordelijkheidsgevoel, daar is de baas niet slecht mee, denk ik.”