-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Minder stoken en toch tropisch

Minder stoken en toch tropisch

 Het tropisch zwembad van Center Parcs Zandvoort is weer lekker warm en de planten groeien en bloeien onbekommerd. Een tijdje geleden moest het familiepark extra stoken en werd desondanks de gewenste temperatuur in zwembad en hal niet bereikt. Altena Industrial Services reinigde in een paar dagen tijd het complete verwarmingssysteem, zonder enige overlast voor de omgeving, waarna de zon weer schijnt in het binnenzwembad.

Een belangrijke factor bij deze opdracht waren de tropische planten die in de hal rond het tropisch zwembad staan. Bij een temperatuur beneden de zeventien graden, sterven ze af. Het was dus zaak om het luchtbehandelingssysteem in zeer korte tijd te reinigen, zodat de installatie weer geactiveerd kon worden vóór de temperatuur beneden die kritische grens daalde. “En dat is gelukt”, zegt supervisor Theo Kappa met enige trots op zijn medewerkers. “We hebben hard doorgewerkt, waardoor het centrale verwarmingssysteem ’s avonds weer draaide.”

Resultaat
De verminderde warmteoverdracht in de verwarmingssystemen bleek veroorzaakt te worden door motorolie uit de defecte warmtekrachtcentrale, die neergeslagen was in de leidingen en warmtewisselaars. “Door zo’n aanslag bereik je de gewenste temperatuur niet. Theo Kappa: “Normaliter bereikten ze in de hal zo’n dertig graden. Toen wij klaar waren met het chemisch technisch reinigen, steeg de temperatuur boven de 35 graden, en dat terwijl het buiten acht graden vroor! Dat noem ik een succesverhaal. We hebben daarbij ook baat gehad van de zeer goede samenwerking met de mensen van de technische dienst van Center Parcs. Het is dat het park wegens overige werkzaamheden een paar dagen gesloten waren, maar wij hadden ons werk zelfs kunnen doen als het zwembad gewoon open was geweest.”