-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

MDI 2 stop Huntsman

MDI 2 stop Huntsman

Tijdens de meest recente stop bij Huntsman in Rotterdam voerde Altena Cleaning een specialistische klus uit. Leander Hiele: “In een chemisch bedrijf zoals Huntsman werken ze met gevaarlijke stoffen. Maar door de vaten, kolommen en warmtewisselaars grotendeels te chemisch reinigen zonder de installatie te openen, blijven die stoffen daar waar ze horen, in de installatie en niet in de omgeving. Door de reacties tijdens de chemische reiniging goed te monitoren hebben wij de chemische reiniging volledig gecontroleerd uit kunnen voeren zonder emissie.

Bij Huntsman heeft men nog niet eerder op zo’n grote schaal gebruik gemaakt van een dergelijke alternatieve reinigingsmethode. Normaal reinigt men alleen met water onder hoge druk, maar door de systemen eerst chemisch te reinigen konden we de totale doorlooptijd inkorten. EID uit Stellendam heeft direct aansluitend aan de chemische reiniging de systemen met hoge druk na gereinigd. Door goed samen te werken en het werk vooraf goed te coördineren hebben we hier een optimaal eindresultaat bereikt.

Deze klant heeft zeer bewust gekozen voor een alternatieve reinigingsmethode die veiliger en sneller is. En omdat de reiniging minder tijd kost, houdt men meer tijd over om te produceren. Dat is belangrijk, want daar verdient men immers het geld mee!”