-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Luchtbehandelingskasten in alle soorten en maten

Luchtbehandelingskasten in alle soorten en maten

Als de technische levensduur van een luchtbehandelingskast erop zit, kunt u natuurlijk kiezen voor weer een ‘ouderwets’ stalen exemplaar. Of u gaat voor een kunststof kast, op maat gemaakt, door de Altena Group. Dat is duurzaam, dus beter voor het milieu en uw bankrekening, van hoge kwaliteit en u krijgt bij een onderhoudscontract standaard twintig jaar garantie. “Dat, plus de positieve ervaring die ik met Altena Group heb, gaf voor mij de doorslag”, zegt Martijn Hordijk, propertymanager bij Cushman & Wakefield, een wereldwijde vastgoedondernemer.

Cushman & Wakefield beheert vastgoed voor bedrijven en particulieren en is daarnaast adviseur, makelaar en taxateur voor vastgoed. Een kantoorpand in Hoofddorp, waar het hoofdkantoor van een groot kansspelenbedrijf is gevestigd, was toe aan een nieuwe luchtbehandelingskast. Martijn Hordijk: “Het huurcontract liep af en met het oog op een mogelijke verlenging heeft de huurder specificaties voor het klimaat opgegeven. In overleg met de installateur, Provatotechniek, heeft de Altena Group voor ons een luchtbehandelingskast ontworpen en geleverd.”

Van 2 naar 1
Paul Bullens, hoofd van de calculatieafdeling bij Altena Group, was daar nauw bij betrokken. “Er stonden twee kasten in een technische ruimte en het verzoek was één kast te ontwerpen die bovendien buiten op het dak geplaatst kon worden, om ruimte te winnen. Dat is voor ons geen probleem. Kunststof roest niet, dus die kasten zetten we graag buiten.” De luchtbehandelingskasten zijn altijd uniek wat afmetingen en samenstelling betreft, vertelt Paul. Deze was zo’n tien meter lang, twee meter breed en twee meter hoog. Er zit ook een warmteterugwinelement in, dat eveneens vocht terugwint. “Bij goed onderhoud gaat zo’n kast minstens dertig jaar mee. Zelfs de kleur is ‘custom made’. Deze was gewoon wit, maar als ‘ie blauw moet zijn, of roze, behoort dat ook allemaal tot de mogelijkheden”, lacht Paul.

Tevreden
Martijn Hordijk is tevreden. “Deze nieuwe luchtbehandelingskast heeft het klimaat van het gebouw weer terug naar deze tijd gebracht. Samen met wat andere moderniseringen gaf dat de doorslag voor de huurders op het contract te verlengen. Zij blij, wij blij, iedereen tevreden.”