-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Kwik testen

Kwik testen

Altena Industrial Services BV kan nu ook kwik verwijderen uit uw onderdelen en equipment. Deze nieuwe service is afgelopen maand uitvoerig getest, met positief resultaat.

Kwik komt veel voor in installaties op raffinaderijen en in de Off Shore. Het bevindt zich in de atmosfeer of in de poriën van het materiaal. In beide gevallen verwijdert Altena het middels een decontaminatie met behulp van zelf ontwikkelde producten.

Kwik in de atmosfeer wordt verwijderd door een product in de ruimte te vernevelen, waardoor de gevaarlijke kwikdampen worden omgezet in ongevaarlijke kwikzouten. Wanneer in de wand van een materiaal een kwikconcentratie hoger dan 50 PPM wordt gemeten, passen we een chemische reiniging toe. Deze processen worden gemonitord met laboratorium equipment die speciaal voor dit doel ontwikkeld is. Dat maakt het proces veilig voor de directe omgeving en het milieu.

Het grootste voordeel voor u als klant: uw oude equipment die vervuild is met kwik, kan na behandeling afgevoerd worden als gewoon schroot. Zonder deze behandeling zijn de kosten voor het verwerken van uw afval vele malen hoger.