-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Kansen creeren voor ambitieuze medewerkers

Kansen creeren voor ambitieuze medewerkers

De uitdrukking ‘wie voor een dubbeltje geboren wordt, zal nooit een kwartje worden’, gaat binnen Altena Group niet op. Het bieden van ontwikkelingskansen aan medewerkers staat hoog op de agenda, om zo een duurzaam team te vormen dat de aanwezige kennis duurzaam in kan zetten voor het bedrijf. De afdeling HR is dagelijks bezig met het opleidingstraject voor medewerkers, naast natuurlijk tal van andere zaken. “Via opleidingen kun je medewerkers aan je binden én inspelen op de behoeftes van de klant”, weet HR-medewerker Eline Roskam.

Wekelijks is Eline Roskam bezig met het plannen van opleidingen en cursussen voor medewerkers en het bewaken dat hun opleidingscertificaten niet verlopen. “In een dienstverlenend bedrijf voor de petrochemie en utiliteit, is het heel belangrijk dat aan alle wet- en regelgeving wordt voldaan. Bovendien: als een certificaat verloopt, moet een medewerker opnieuw de opleiding doen.” Om dat te voorkomen en tijdig in te plannen, bewaakt en plant ze wekelijks de benodigde scholing, van ‘adembescherming’ tot ‘chemisch technisch Operator’.

Daarnaast biedt Altena Group goede kansen aan jonge, startende HBO’ers, die via een stageplek op het kantoor binnenkomen om liefst niet meer weg te gaan. Een stage is een uitgelezen kans om te kijken of het bedrijf en de student bij elkaar passen, waarop de student een medewerker kan worden met veel ontwikkelingskansen.

Voorkeur
De meeste monteurs komen bij Altena Group binnen via het uitzendbureau, met vaak alleen een VCA-certificaat en een rijbewijs op zak. Als na de periode waarin de uitzendkracht verschillende facetten van de werkzaamheden heeft gezien, een dienstverband wordt aangegaan, wordt de voorkeur van werkrichting van de medewerker (verder) gematcht met de bedrijfsplanning.

Afhankelijk het desbetreffende opleidingstraject kan een medewerker doorgroeien van assistent-monteur naar zelfs leidinggevende. Waar de ene monteur zelf zijn groene boekje bijhoudt wanneer hij weer op cursus moet en er zelf om komt vragen, ziet de ander de brief erover wel komen. De één is nu eenmaal ambitieuzer dan de ander. “We willen mensen de ruimte geven om zich te ontwikkelen. In overleg met de supervisors kijken we wie toe is aan een volgende stap in zijn vakgebied. Zo zorgen we ervoor dat medewerkers de kennis, vaardigheden en instelling hebben die nodig is om de werkzaamheden optimaal te kunnen uitoefenen, nu en in de toekomst”, besluit Eline Roskam.