-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Een geoliede machine bij Fujifilm

Een geoliede machine bij Fujifilm

“De monteurs van Altena Group  gedragen zich keurig en ze hebben altijd de goede materialen bij zich. Ik hoef geen verlengsnoertjes of wat dan ook voor ze te halen, en natuurlijk is de kwaliteit van hun werk gewoon goed.” Aan het woord is Rob van den Broek, maintenance specialist bij Fujifilm in Tilburg. Dik vijfentwintig jaar geleden zag hij Altena Group binnenkomen en sindsdien zijn de wegen niet meer gescheiden. Ook André van Duin komt er al heel lang over de vloer, eerst als monteur van Altena Group en nu als accountmanager. “Noem onze samenwerking gerust een geoliede machine”, aldus Van Duin.

Fotorolletjes produceert Fujifilm in Tilburg niet meer; tegenwoordig ligt het accent op fotopapier, aluminiumplaten voor de offset drukkerij en hele nieuwe productontwikkeling. “Vorige week is de fotorolletjesfabriek gesloopt, nadat hij tien jaar eerder al gesloten was”, zegt Rob van den Broek. Een raar moment voor iemand die in 1985 tot de eerste honderdvijftig medewerkers hoorde. Hij zag Altena Group dan ook binnenkomen via een onderhoudsaannemer die voor het reinigingswerk met Altena Group  samenwerkte.  “Omdat het een goed bedrijf is, zijn we altijd zaken met hen blijven doen”, vat Van den Broek het kort samen.

Werkplan

Altena Group doet in Tilburg het reinigen van luchtkanalen en luchtbehandelingskasten, evenals het renoveren van de luchtbehandelingskasten en soms op afroep nog chemisch reinigingswerk aan koel- of verwarmingssystemen. Twee keer per jaar worden de plants een week stilgelegd voor groot onderhoud. André van Duin: “Als een luchtbehandelingskast dan opengaat en we zien dat er iets aan mankeert, maken we meteen een werkplan en regelen het.” Van den Broek: “Een paar dagen later ziet het er weer keurig uit en kan het materiaal weer jaren mee.”
De chemicaliën waarmee Altena Group werkt zijn allemaal getest door Fujifilm, om zeker te weten dat ze het gevoelige fotomateriaal niet aantasten. De twee partijen weten wat ze aan elkaar hebben en de lijnen zijn kort, wat snel schakelen mogelijk maakt. André van Duin: “We verkopen eigenlijk een oplossing op basis van onze ervaring. Als je zo lang meeloopt, heb je alles al wel eens gezien.” En daar plukt in dit geval Fujifilm de vruchten van.