-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

De toegevoegde waarde van Altena Group

De toegevoegde waarde van Altena Group

We kunnen met gepaste trots melden dat we diensten verlenen aan een aantal vaste klanten, zowel in de industrie als utiliteit. Bij een groot aantal ziekenhuizen, militaire complexen, vakantieparken, kantoren, industriële plants en zelfs op vliegvelden verzorgt Altena Group het onderhoud aan de systemen. Van luchtbehandelingskasten, koelmachines tot splitunit en van watergekoelde/olie warmtewisselaars tot complete fornuizen; u kunt het zo gek niet bedenken of Altena Group heeft er een oplossing voor.

Energie
Veel van onze vaste klanten besteden steeds meer aandacht aan het verbeteren van prestaties van de installaties en het verlagen van energiegebruik. Hierin kan Altena Group een belangrijke rol spelen. Niet alleen door het doen van tijdig onderhoud en het bepalen van de juiste onderhoudsfrequentie, maar ook door het aandienen van verbetervoorstellen ten behoeve van luchtbehandelingskasten.
Juist en tijdig onderhoud zorgt voor een minimaal aantal storingen, slijtage en daarmee ook voor lager energieverbruik. Daarnaast neemt de levensduur van installaties toe en de afschrijving af.
Afhankelijk van de rapporten en inspecties doet Altena Group ook voorstellen om het systeem te verbeteren, door bijvoorbeeld extra onderhoud, maar ook door componenten in het geheel te vervangen. 

Keuringen en status
Samen met de klant wordt er gekeken naar de onderhoudsrapporten die door onze vakkundige monteurs op maat worden gemaakt voor iedere installatie. Dat is niet alleen goed om het proces te sturen en te beheren, maar ook om de klant op tijd te informeren over de staat van de systemen. Daarnaast kan Altena Group ook volgens NEN 2767 rapportages maken en inspecties uitvoeren. De klant wordt ontzorgd door een compleet pakket en heeft een duidelijk overzicht van de status van zijn of haar systemen.

Naar een hoger niveau
Bij veel klanten speelt de vraag om over te stappen naar filters met een energieklasse A-label of beter. Altena Group is ook een voorstander van het toepassen van energiezuinige filters, maar denkt daarbij gelijk verder. Een filter met een lagere weerstand kan uiteindelijk leiden tot een lager energieverbruik, maar daarbij moet ook gedacht worden aan het aanpassen van het toerental van de motor- en ventilatorcombinatie. In veel installaties worden nog oude motoren gebruikt en Altena Group ziet hierin ook mogelijkheden om samen met de klant naar een beter alternatief te kijken. Denk dan aan het toepassen van frequentieregelaars, maar ook een IE4 motor met frequentieregelaar. Altena Group zal ook voorstellen doen voor bijvoorbeeld het toepassen van hoger rendement warmtewisselaars, tijdig onderhoud van GKW-systemen om de warmteoverdracht en dus het rendement hoog te houden, maar ook voor rendementsverbetering door het vervangen van stoombevochtigingssystemen naar energiezuinige hoge druk bevochtigingssystemen voor een binnenklimaat dat aan de hoogste eisen voldoet.

Opleidingen en keurmerken
Altena Group gelooft in de kracht van uitvoering en investeert daarom ook in het uitvoerend personeel. Door interne opleidingen blijven de monteurs op de hoogte van de laatste technieken en kunnen zij zich ook verder ontwikkelen. Jaarlijks wordt er scholing gegeven aan de monteurs en komen zij in aanmerking voor allerlei keuringen en cursussen. Daarnaast kunnen monteurs binnen Altena Group aangeven een voorkeur voor een bepaalde branche te hebben. Zo kozen bijvoorbeeld dit jaar ook acht monteurs voor de cursus F-gassen. En nog mooier: ze zijn allemaal geslaagd! Tevens zijn er al monteurs die geslaagd voor de aanvullende EPBD-cursus.

Houd het hoofd koel
Een andere tak van Altena Group, Altena Services koeltechniek, biedt een compleet onderhoudspakket aan voor alle koelsystemen. Voor storingen aan koelmachines is Altena Group 24/7 te bereiken, waardoor storingen door het hele land snel en adequaat verholpen kunnen worden. Ook voor het aanpassen of compleet vernieuwen van systemen kunt u terecht bij Altena Group. 

Visie en wens
Altena Group denkt graag mee met de klant om tot de beste oplossing te komen. Het rendement en de levensduur van complete systemen neemt toe, terwijl het energieverbruik afneemt. Maar bovenal is de visie van Altena Group om de klant compleet te ontzorgen en door goed samen te werken en te communiceren alle systemen in een topconditie te houden.