-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

De fijne kneepjes van de koeltechniek

De fijne kneepjes van de koeltechniek

Voordat het warme weer echt van start gaat, willen veel bedrijven het onderhoud van hun airco’s  achter de rug hebben. Komen installateurs door die drukte even handjes tekort, dan kunnen ze die inhuren bij Altena Group. Oscar van  Kuijl  is één van Altena’s koelmonteurs, die momenteel bijna dagelijks inspringt bij Dubotechniek in Zaltbommel. “Dat is een leuke afwisseling”, zegt hij. De man die naar eigen zeggen uren kan praten over koeling, kwam speciaal voor de koelservice terug bij de Altena Group.

Afgelopen week had Oscar van  Kuijl weer een mooie klus voor een evenement in een zaal waarvan de airco kapot was. “Er moesten 3500 mensen in die zaal en de klant zegt: ‘Hij doet het niet’.” Dan begint de uitdagende puzzel voor Oscar. “Geen installatie of probleem is ooit hetzelfde, zelfs na tien jaar ervaring in de koeltechniek niet. En dat maakt het een mooi vak. De airco van die zaal heb ik kunnen maken, waardoor de mensen in de zaal in een prettige temperatuur stonden. Dat is mooi, als je de klant zo kunt helpen.”

Stapje verder
Oscar werkte een jaar of acht voor de Altena Group als monteur, toen hij graag een stapje verder wilde. “De techniek die bij onderhoud en reparatie van koelingen komt kijken, vind ik ontzettend uitdagend. Altena Group had destijds echter nog geen koelservice en dus vond ik een andere werkgever, waar ik de MBO-opleiding tot koelmonteur kon doen. Het bedrijf ging na acht jaar failliet en wat later belde Altena Group of ik terug wilde komen, omdat ze nu een afdeling koelservice hadden. Ik heb altijd graag bij Altena Group gewerkt, dus dat heb ik meteen gedaan.” Inmiddels volgden ook andere Altena-monteurs die op zoek zijn naar meer uitdaging, de opleiding tot koelmonteur. “Ik vind het leuk om anderen alle kneepjes van het vak te leren, zoals ik dat ook heb geleerd van een oudere collega”, besluit Oscar. 

Kader:

Altena Group  keurt ook airco’s volgens EPBD
Altena Group verzorgt nu ook de EPBD-keuring van airconditioningsystemen, die sinds 1 december 2013 verplicht is in Nederland voor installaties met een koelvermogen van meer dan 12 kW. Het is bedoeld om energiebesparing te bevorderen en CO2-uitstoot te verminderen. Heeft u een airco-installatie die dit keurmerk nog niet heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met Altena Group.