-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

De Universiteit Utrecht weet wat ze aan ons heeft

De Universiteit Utrecht weet wat ze aan ons heeft

 “De Universiteit Utrecht weet wat ze aan ons heeft”

De Universiteit Utrecht was één van de eerste klanten van de inmiddels bijna veertigjarige Altena Group. De eigenaren, eerst Bas Euwen en later zijn zoon Derk liepen er nog als monteur rond. Anno 2015 zijn er nog steeds dagelijks een paar monteurs ter plekke voor het onderhoud aan luchtbehandelingskasten, luchtgekoelde warmtewisselaars en andere watergekoelde systemen. Of beter: ze zijn opnieuw ter plekke. Want de op een haar na verloren Europese aanbesteding gooide in 2014 even roet in het eten.

De Universiteit Utrecht kent op de campus drie onderhoudsregio’s en in de binnenstad nog een vierde. Op alle locaties werkt Altena Group al jaren aan een gezond en prettig werkklimaat. In sommige gevallen zelfs aan een cruciaal werkklimaat. “In de apotheek van de proefdiervoorziening wordt met zuurkasten gewerkt, waarvoor een goed werkende luchtbehandeling essentieel is. Toen op een zaterdagmiddag een luchtbehandelingskast stilstond wegens kapotte lagers, hadden wij hem zondag weer aan de gang. Daar worden opdrachtgevers blij van”, weet accountmanager John de Kruif.

Betrouwbare partner

Hij kan goed benoemen waarom de Universiteit tevreden is over Altena Group: de snelle service (gerapporteerde storingen worden binnen een week verholpen), het vaste team monteurs dat weet waar het over praat en feilloos de weg weet in de vele gebouwen en de korte communicatielijnen met Altena-projectmanager die vaste dagen in de week op locatie zijn. “Vanuit mijn woonplaats Houten loop ik regelmatig even binnen. We zitten er bovenop.”

Nieuwe producten ontwikkelen

Een lange samenwerking is óók interessant omdat je samen nieuwe producten kunt ontwikkelen. Zo was de Universiteit Utrecht de eerste die in 1998 kunststof luchtbehandelingskasten van Global Air Systems uitprobeerde. Altena Group kreeg de kans het product verder te ontwikkelen en in Utrecht draaien tot op de dag van vandaag de luchtbehandelingskasten naar volle tevredenheid (zonder corrosie).

Nadat Altena Group in 2014 na een aanbestedingsproject een aantal werkzaamheden kwijtraakte, kreeg het bedrijf dit jaar de kans om zich opnieuw te bewijzen. “En dat gaat ons gelukkig goed af. Tot nu toe is de Universiteit blij dat we weer terug zijn”, besluit John de Kruif.