-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Ciat kiest al jaren voor Altena Group

Ciat kiest al jaren voor Altena Group

Waarom het van oorsprong Franse bedrijf Ciat voor Altena Group kiest? “Ze komen na wat ze beloven en er is altijd te praten”, vat Paul ’t Hart, directeur van Ciat Nederland het kort samen. “Andere partijen kunnen ook lamellen coaten, maar wij werken al jaren goed samen met Altena Group” Accountmanager Kees Schreuders kent de samenwerking al praktisch sinds het begin. “In 1988, toen ik begon als monteur bij Altena Group, heb ik de Ciat-koelinstallaties zelf nog gecoat.” Het verhaal van dik 25 jaar samenwerken.

Ciat biedt haar klanten al sinds jaar en dag de optie om nieuwe koelinstallaties te voorzien van Altena’s Alucoat®507. De machines die voor de Nederlandse markt bestemd zijn, worden tegenwoordig in Waalwijk gecoat. En omdat de relatie zo goed is en de klanten tevreden zijn over het eindresultaat, vliegt er iedere twee weken een monteur van Altena Group naar Frankrijk, om daar de machines te coaten die naar andere landen gaan. De fabriek ligt op zo’n anderhalf uur rijden vanaf vliegveld Genève. Voor de monteurs, die soms geen Frans spreken, is het weer eens wat anders.

Fraaie techniek
Een alternatief om corrosie op de lamellen tegen te gaan, is polyurethaan, dat op de lamellen wordt aangebracht voor het stansen. “De Alucoat®507 is ietsje duurder, maar qua techniek ook wat fraaier”, zegt Paul ’t Hart. Kees Schreuders: “Wij bieden klanten geen keus tussen verschillende coatings, want deze is gewoon erg goed. En de basis is nog identiek aan het product waarmee we dertig jaar geleden begonnen, aangepast aan moderne milieu-eisen, dat natuurlijk wel.”

Samenwerking
Voorheen werden de nieuwe Ciat-koelinstallaties die voor de Nederlandse markt bestemd waren, gecoat in de Ciat-opslaghallen in het midden van het land. Sinds twee jaar worden de machines in Waalwijk bezorgd, om in een speciale coathal te worden behandeld. Paul ’t Hart: “Daar zijn de omstandigheden optimaler en de samenwerking met de jongens van Altena Group verloopt soepeler. Het is de dienstverlening ten goede gekomen. Voor ons is het een extra transport, maar daar heeft Altena Group een scherpere prijs tegenover gezet. Zo is er altijd te praten over verbeteringen.” De reden dat Ciat niet afhaakte vanwege wat miscommunicatie, maar samen met Altena Group zocht naar een oplossing, ligt in de relatie. “Die is al jaren goed. Omdat we graag samen verder wilden, werkten we samen aan de oplossing.”

Duurzaam
De duurzame samenwerking steunt onder meer op duurzame dienstverbanden, zoals die van Kees Schreuders, één van de eerste Altena-medewerkers. “Tien jaar deed ik zelf ook de uitvoering van dit soort werk, dus alles wat fout kan gaan, heb ik al een paar keer gezien.” Waarom klanten volgens hem kiezen voor Altena Group? “Ik hoor dat ze het waarderen dat we recht voor z’n raap zijn.”