-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Approved supplier voor Sabic

Approved supplier voor Sabic

Sabic, de grote petrochemische fabrikant op het Zuid-Limburgse Chemelot-terrein, behoort sinds kort tot onze vaste klanten. Met trots melden we dat de Altena Group ‘approved supplier’ is op Sabic van contractor Reym, die hoofdaannemer is voor de grote turn arounds bij Sabic. 

“Normaal vinden er gasprocessen plaats in deze kolommen, waarbij brandbare polymeren vrijkomen”, vertelt projectleider Theo Cappa. “Wij spoelen dat eruit, waardoor de kolommen open kunnen voor inspectie of reparatie. En dat alles in een zeer korte tijdsspanne, waarbij alles aankomt op een juiste voorbereiding en veel aandacht voor veiligheid.”

De Altena Group kwam al eerder voor kleinere projecten bij Sabic. Nadat een reboiler op de plant werd proef gespoeld, volgde de decontaminatie van drie kolommen voor de turn around. Het ging om reboilers en bevelplaten in destillatietorens. Met deze reinigingsmethode zijn de vervuilingen, greenoil en  andere polymeren verwijderd. Toenemende afzetting  van vervuiling vermindert de warmte-overdracht. Na behandeling met het product Altichem 475 gaat er geen onnodige energie meer verloren.

Theo Cappa begrijpt wel waarom Sabic voor de Altena Group heeft gekozen. “Wij zijn één van de weinige partijen die zich hierin heeft gespecialiseerd.”