-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Altena Group reviseert platenwarmtewisselaars van elk merk

Altena Group reviseert platenwarmtewisselaars van elk merk

Bijna ieder gebouw en industrie heeft platenwarmtewisselaars; een type warmtewisselaar dat met een relatief kleine omvang grote capaciteiten kan behalen. Door vervuiling loopt na verloop van tijd de capaciteit en effectiviteit terug met bijvoorbeeld negatieve effecten op de productiesnelheid. Altena Group reinigt en reviseert platenwarmtewisselaars van ieder merk en type, met als resultaat bedrijfszekerheid en energiebesparing.

Platenwarmtewisselaars worden in veel processen gebruikt, varierend van verwarming en koeling ten behoeve van gebouwgebonden installaties, tot diverse chemische en petrochemische processen. Een platenwarmtewisselaar bestaat uit een pakket geribbelde platen die door pakkingen gescheiden worden. Door de constructie ontstaat er in de platenwarmtewisselaar een primaire en secundaire stroom.
Het reviseren van de platenwarmtewisselaars bestaat uit: het demonteren, verwijderen van de pakkingen (indien gewenst), chemisch reinigen, controleren van de platen en vervangen van de pakkingen door middel van penetrantonderzoek. Nadat een pakket platen weer tot een zo goed als nieuwe staat is teruggebracht wordt deze weer ingebouwd. Hierna heeft het apparaat veel van zijn capaciteit en bedrijfszekerheid teruggewonnen, los van het type of merk. 
Altena Group heeft ruim veertig jaar ervaring in de werkzaamheden die hierbij komen kijken en heeft een volledig geautomatiseerde reinigingsstraat gebouwd om ook grote hoeveelheden in een korte periode te kunnen reconditioneren.