-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Altena Group gaat elektrisch rijden!

Altena Group gaat elektrisch rijden!

CO2 reductie heeft al lange tijd een prioriteit binnen het duurzaamheidsplan van Altena Group. Het wagenpark van Altena Group staat momenteel al bezet met enkele elektrische en hybride personenauto’s. Vanaf 21 maart 2016 is de eerste elektrische bedrijfswagen een feit. Deze bedrijfswagen zal de komende jaren te vinden zijn in de provincie Utrecht.

Altena Group is al jaren bezig met het reduceren van CO2 uitstoot. Dit heeft men gedaan door: vernieuwing en verduurzaming van het wagenpark door aanschaf van hybride en elektrische voertuigen voor de directie, er is LED verlichting aangeschaft en doorgevoerd, er is een cursus zuinig rijden gegeven aan chauffeurs en er vind monitoring plaats van brandstofverbruik per tankbeurt. Nu komt Altena Group met een geheel nieuwe oplossing namelijk de aanschaf van de eerste elektrische bedrijfswagen.

De invoering van de eerste elektrische bedrijfswagen bij Altena Group is onder meer het resultaat uit de samenwerking tussen Altena Group en de Universiteit Utrecht. De duurzaamheid en CO2 reductie staat bij beide partijen als prioriteit binnen hun duurzame beleidsplannen.

“De elektrische bedrijfswagen is een start van een mooie samenwerking tussen Altena Group en de Universiteit Utrecht. Altena Group denkt graag mee met de klant. De aanschaf van een bedrijfswagen die niet op fossiele brandstof rijdt is dan ook een investering voor een voorspoedige samenwerking. Na onderzoek met autobedrijf ’t Centrum uit Eethen zijn we tot een besluit gekomen dat de Nissan e-NV200 de juiste 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagen voor ons is. Deze Nissan heeft een groot rijbereik en laadvolume, maar is ook snel opgeladen. We zijn gestart met deze elektrische bedrijfswagen voor de locatie in Utrecht en als deze proef goed loopt zijn er plannen om in meerdere elektrische bedrijfswagens te investeren.” aldus Gerard Verdoorn Hoofd Inkoop Altena Group.