-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Albert Schweitzer Ziekenhuis kiest voor Altena Group

Albert Schweitzer Ziekenhuis kiest voor Altena Group

Schone lucht is in elke omgeving van belang, maar in een ziekenhuis is het natuurlijk extra belangrijk dat er zo min mogelijk kwaadaardige bacteriën in de lucht aanwezig zijn. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht besefte dat ook en vroeg daarom aan Altena Cleaning een passend advies voor het renoveren van vijf luchtbehandelingskasten.

Twee luchtbehandelingskasten van 46.000 m³/uur hadden nog een warmtewiel. Om dit circuit van toevoer- en afvoerlucht te optimaliseren, heeft Altena Cleaning het ziekenhuis geadviseerd deze te scheiden en gebruik te maken van twincoilbatterijen, vertelt accountmanager Zuid-Holland Mark van der Burg. “Zodoende heb je geen hergebruikte lucht meer met eventuele kwaadaardige bacteriën en je creëert meer rendement middels het vernieuwde warmte-terugwinsysteem. De gouden standaard voor de toekomst als je het ons vraagt, zeker in ziekenhuizen.”

Corrosie
De overige drie luchtbehandelingskasten waren relatief nieuw, maar desondanks was er al na vrij korte tijd corrosie aangetroffen in de luchtaanzuigdelen. In de meeste gevallen ontstaat deze corrosie bij de eerste verwarmingsbatterij, aangezien de lucht dan nog erg vochtig is. Omdat Altena Cleaning dit probleem al meer dan 40 jaar tegenkomt, is er een perfecte oplossing gevonden voor een blijvend resultaat: Global-Cell® beplating. Ook bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis is dit zelf ontwikkelde product toegepast op deze drie luchtbehandelingskasten. Het materiaal is gemaakt van polypropyleen en zal daarom niet roesten. Door de luchtaanzuigdelen van deze luchtbehandelingskasten in zijn geheel te voorzien van Global-Cell® beplating, wordt het regulier onderhoud van deze delen nog makkelijker.