-

Nederlands

Uw partner in totaal onderhoud

Analyseren en decontamineren, onderhouden en renoveren alles onder 1 dak

Niet langer stomen dan nodig

 Niet langer stomen dan nodig

Diverse onderdelen en installaties van een chemische raffinaderij dienen voorafgaand aan een stop inwendig vrij te zijn van koolwaterstoffen en andere schadelijke gassen voor mens en milieu. Pas dan kan er veilig onderhoud uitgevoerd worden tijdens een TurnAround. Hiervoor wordt de installatie vaak uitgestoomd conform een vooraf aangenomen tijdsduur. Maar als je van de Altena Group al na een kortere uitstoomtijd de garantie kunt krijgen dat het resultaat is bereikt omdat Altena dit meetbaar kan maken, kies je natuurlijk  waar voor je geld.

Zo ook een grote Zweedse raffinaderij waar twaalf van onze monteurs onlangs twaalf dagen werkten aan de decontaminatie én stoommonitoring van een plant. Vertegenwoordigers van andere  raffinaderijen uit Europa kwamen ter plekke een kijkje nemen. De Altena Group is één van de weinigen in Europa of zelfs de wereld die deze dienst aanbiedt.

Exact
Stoommonitoring wordt sinds enkele jaren toegepast door de Altena Group. Uitstomen is al langer een techniek die grote raffinaderijen gebruiken om hun installaties te reinigen, alleen ontbreekt het hen aan de mogelijkheden om exact te weten wanneer de installatie vrij is van schadelijke gassen voor mens en milieu. “De marge wordt daarom vaak op basis van ervaring ruim genomen, zodat ze zeker een schone installatie hebben. Maar hoe korter de stop, hoe beter voor het bedrijf natuurlijk. Ieder uur kan dan een hoop tijd- en geldwinst opleveren”, zegt Paul van Dijck.

Monster
Door een monster te nemen van de stoom die door de installaties gaat en te meten hoeveel gasvormige vervuiling er nog in aanwezig is, kan de Altena Group precies bepalen wanneer het systeem vrij is van schadelijke gassen. “Doordat we exact kunnen volgen wat er in het proces gebeurt, kunnen we hierin een adviserende spelen tijdens het uitstoomproces. Meten is immers weten.”