-

Nederlands


Diensten

Wervelstroom onderzoek

Uw vraag: U wilt de conditie van de pijpen van een installatie laten onderzoeken

U heeft een machine waarin zich pijpen bevinden, bijvoorbeeld een condensor, verdamper, generator of concentrator, en u wilt weten wat de conditie van de pijpen is. Zitten er gaatjes, scheuren, deukjes en dergelijke aan de binnen- dan wel buitenkant? Misschien is er een lek in één van de pijpen, en wilt u weten of dit een incident is, of dat het om een meer structureel probleem gaat.


Ons antwoord: Wervelstroomonderzoek door Altena Inspection

Via wervelstroomonderzoek kunnen metingen aan de pijpen worden verricht, zonder dat de coatings verwijderd hoeven te worden. Belangrijk is wel dat er een ijkpijp aanwezig is met dezelfde specificaties als de te onderzoeken exemplaren. Aan de hand hiervan kan de instrumentatie worden afgesteld. Als de status van de pijpenbundel in kaart is gebracht, wordt er een “print-out” van gemaakt, waarbij door middel van kleuren het aangetroffen foutpatroon wordt weergegeven.


Uw voordeel

Deze inspectiemethode biedt snel inzicht in de kwaliteit van pijpenbundels, zonder dat de coating hoeft te worden verwijderd.

 

Heeft u vragen en/of technische ondersteuning nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.