-

Nederlands


Diensten

Microbiologisch onderzoek

Uw vraag: U wilt weten hoe schoon de lucht is in een gebouw, met het oog op ziekteverwekkers

U wilt weten of er in de lucht in uw gebouw micro-organismen zitten die de bron kunnen vormen voor irritaties of ziekten. Door de lucht in te ademen, kunnen de micro-organismen, zoals schimmels en bacteriën, in onze luchtwegen terecht komen. In een beperkte concentratie kunnen de meesten geen kwaad, maar bij een overvloed van ogenschijnlijk onschuldige micro-organismen, kunnen irritaties en/of infecties ontstaan aan de ogen, oren of luchtwegen.


Ons antwoord: Microbiologisch onderzoek door Altena Inspection in samenwerking met een onafhankelijk lab

Door het nemen van luchtmonsters buiten en binnen in een gebouw kan worden bepaald of het luchtverversingssysteem van het gebouw stoffen uitstoot die in meer of mindere mate schadelijk zijn. Behalve monsters van de lucht die door het luchtbehandelingssysteem de ruimte in wordt geblazen, worden er ook monsters afgenomen in de luchtkanalen en de luchtbehandelingskasten. Dit gebeurt meestal aan de hand van of in combinatie met een endoscopisch onderzoek. De monsters worden vervolgens microbiologisch geanalyseerd in samenwerking met een onafhankelijk ISO 17025-laboratorium.


Uw voordeel

Na afloop beschikt u over een gedetailleerde analyse van de luchtkwaliteit in uw gebouw en de status van het luchtbehandelingssysteem. Indien nodig, treft u in de rapportage ook een advies aan voor werkzaamheden om het systeem weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Bijzonderheden
Na afloop kan er een keurmerk worden afgegeven conform de keurmerkregeling van het Nederlands Verbond Reinigingsspecialisten Luchtbehandelingssystemen (NVRL).

Heeft u vragen en/of technische ondersteuning nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.