-

Nederlands


Diensten

Endoscopisch onderzoek

Uw vraag: U wilt weten of er zichtbare vervuilingen zitten in een luchtbehandelingsysteem

U wilt weten of er in uw luchtbehandelingssysteem zichtbare vervuilingen aanwezig zijn die irritaties kunnen veroorzaken. Aangezien luchtkanalen lucht transporteren van luchtbehandelingskasten of ventilatoren naar een bepaalde ruimte, en bacteriën zich via stof en/of lucht verplaatsen, is het belangrijk dat luchtkanalen schoon zijn.


Ons antwoord: Endoscopisch onderzoek door Altena Inspection

Het endoscopisch onderzoek is een vorm van visuele inspectie waarbij we op plaatsen kunnen kijken waar u normaalgesproken niet zomaar bij komt. Via een gaatje dat we in het luchtkanaal boren, brengen we een endoscoop in naar binnen, die stuurbaar is. Zo kunnen we de hele binnenkant goed bekijken en eventuele bijzonderheden vaststellen. Denk aan stofvervuiling, bouwafval, dode vogels, insecten, paddenstoelen enz. Ook kunnen we de status bepalen van de inwendige isolatie in de kanalen. Van de bevindingen worden kleurenfoto’s gemaakt voor in de rapportage.

De soort vervuiling wordt in vier klassen onderverdeeld:
- zeer licht: laagdikte tussen 0,0 en 0,2 mm
- licht: laagdikte tussen 0,2 en 1,0 mm
- matig: laagdikte tussen 1,0 en 3,0 mm
- sterk: laagdikte tussen 3,0 en meer
Na afloop wordt het geboorde gaatje afgesloten met een pvc-dopje en gemarkeerd met een locatiesticker.


Uw voordeel

Na de inspectie ontvang u een overzichtelijke rapportage, inclusief foto’s van de aangetroffen vervuiling, met daarbij een advies voor het onderhoud van de luchtkanalen en de daaraan gekoppelde luchtbehandelingskasten. De Altena Group beschikt ook over een zeer ervaren, uitgebreide reinigingsdivisie, die indien gewenst de werkzaamheden op korte termijn kan uitvoeren.

Heeft u vragen en/of technische ondersteuning nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.