-

Nederlands

De oplossing voor iedere vervuiling

Vakkundige reiniging met de best passende methode

Diensten

Ultrasoon reinigen

Uw vraag: U zoekt een grondige, snelle reinigingsmethode voor een kwetsbaar object

U heeft een object, zoals een dure filterinstallatie of een schoepenturbine, dat te kwetsbaar is om met hogedruktechnieken te reinigen. U wilt bovendien dat de vervuiling tot in de kleinste hoeken en gaten van uw object wordt verwijderd, ook op de lastig bereikbare plekken. En u wilt dat het snel gebeurt.


Ons antwoord: Ultrasoon reinigen door Altena Industrial Services B.V.

Ultrasoon reinigen is een heel hoogwaardige technische reinigingsmethode, die gebaseerd is op geluidsgolven. In een bak met verwarmd water of chemicaliën worden de ultrasoon elementen, transducers, geplaatst plus het te reinigen object. Het geluid dat de transducers produceren, veroorzaakt trillingen in het water die alle plekken van het te reinigen object bereiken. De combinatie van de juiste frequenties en eventueel toe te voegen chemicaliën zorgt ervoor dat we op een hoogwaardige manier de meest kwetsbare elementen kunnen reinigen.


Uw voordeel

De methode is snel en efficiënt, en veroorzaakt geen mechanische schade aan uw object, zoals krassen of deukjes. Altena beschikt over portable transducers en bakken tot en met een lengte van vier meter waarmee op locatie gereinigd kan worden, wat transportrisico’s uitsluit. In Waalwijk hebben we de mogelijkheid om in bakken van twintig kuub grote elementen in zijn geheel ultrasoon te reinigen. Als het nodig is, bouwen we een oplossing op maat voor u.

Bijzonderheden
Om vooraf te kunnen bepalen of ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing is, nemen we graag een proef die we in ons laboratorium testen. Zodra we de juiste resultaten hebben behaald, stellen we in samenwerking met u een gedetailleerd stappenplan op voor de te reinigen objecten.

Heeft u vragen en/of technische ondersteuning nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.