-

Nederlands

De Specialist in HVAC-installaties

Uw installatie altijd in topconditie

Diensten

Reinigen en coaten condensors

Uw vraag: U wilt de levensduur van uw condensor verlengen

U wilt de levensduur van een condensor verlengen en een optimale warmteoverdracht behouden. Dat vraagt om een jaarlijkse reiniging van de lamellen én het aanbrengen van een beschermende coating.


Ons antwoord: condensor reinigen en coaten door Altena Cleaning B.V.


Condensor reiniging

Altena Cleaning B.V. beschikt over diverse soorten reinigingsapparatuur om afhankelijk van de soort en zwaarte van de vervuiling de lamellen te reinigen. Veelal wordt er bij condensor schoonmaken gebruik gemaakt van hogedruk warmwater, 350 bar. Door het toepassen van de juiste spuittechniek wordt schade aan de lamellenbatterij voorkomen en een zo groot mogelijk rendement behaald; onze monteurs zijn hiervoor zowel in- als extern opgeleid. Het eerste reinigingswater met de zwaarste vervuiling en restproduct van de ingezette reinigingsmiddelen wordt opgevangen en afgevoerd naar onze verwerkingsinstallatie. Na de condensor schoonmaken werkzaamheden wordt de directe omgeving gereinigd om een eerste vervuiling door aanzuigen van opgedroogd sediment in de omgeving te voorkomen.

 

Condensor coaten

Na de condensor schoonmaken werkzaamheden, om aanwezige oxidatie te verwijderen, wordt onze Alucoat®507 aangebracht met de juiste applicatieapparatuur en spuittechniek. Alucoat®507 tast de warmteoverdracht en daarmee de koelcapaciteit van de condensor niet aan. Behalve dat het beschermt, verbetert condensor coaten de warmteoverdracht door zwaar beschadigde en “zacht geworden” lamellen te verstevigen en het contact tussen de lamellen en de tube te verbeteren. Via de spuittechnieken wordt de coating zo diep en egaal mogelijk aangebracht. Nieuwe condensors worden op onze thuisbasis gecoat in een moderne spuitstraat, 20 meter, voorzien van de nieuwste spuitcomputer. Naast het aanbrengen van Alucoat®507 kan hier ook de omkasting in kleur gespoten worden.

 

Uw voordeel

Dankzij meer dan dertig jaar praktijkervaring met Alucoat®507 kan Altena onderhoudscontracten met een garantie van tien jaar afgeven. We bieden condensor coaten voor diverse toepassingen, beschermend tegen zeewater, zwavels en hoge temperaturen. Na applicatie wordt er een opleveringsrapport opgesteld en een applicatielabel aangebracht op de machine. Tevens ontvangt u een garantiebewijs.

Heeft u vragen over en/of technische ondersteuning nodig over condensor schoonmaken en/of condensor coaten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.