-

Nederlands

De Specialist in HVAC-installaties

Uw installatie altijd in topconditie

Diensten

Reinigen, renoveren luchtbehandelingskasten

Uw vraag: U wilt de levensduur van uw luchtbehandelingskast verlengen?

Vervuilde en vochtige buitenlucht zorgt ervoor dat luchtbehandelingskasten aangetast worden door corrosie en bacteriën. De capaciteit en het rendement gaan hierdoor achteruit. Als u de levensduur van uw luchtbehandelingskasten wilt verlengen, is goed onderhoud noodzakelijk. Alleen het vervangen van filters is dan vaak niet voldoende.


Ons antwoord: Laat uw luchtbehandelingskast reinigen en renoveren door Altena Cleaning B.V.

Altena Cleaning B.V. biedt u de mogelijkheid de status van uw luchtbehandelingskasten te verbeteren; van reiniging en renovatie tot (deel)vervanging. Het begint met een inspectie, waarna we een statusrapportage opmaken van uw luchtbehandelingskasten.

Reinigen en desinfecteren

Het minimale onderhoud bestaat uit regelmatig chemisch technisch reinigen door middel van hogedrukwater en chemicaliën. Hiermee worden bacteriën en vervuiling op de warmtewisselaars, plafond en bodem van de luchtbehandelingskast verwijderd. Het rendement van de luchtbehandelingskast gaat zodoende omhoog en als u dit regelmatig doet, voorkomt u dat bacteriën en vervuiling via de luchtkanalen bij uw medewerkers terecht komen.

Renoveren

Als uw luchtbehandelingskast toe is aan renovatie, bieden we twee uitstekende mogelijkheden: coaten of beplaten. Voor het coaten van warmtewisselaars gebruiken we onze alom bekende, zelf ontwikkelde, Alucoat®507. Voor de bodems gebruiken we onze Gietcoat®GC3 en de overige delen worden gecoat met Alumat®. Om de geuroverlast tot een minimum te beperken kunnen we een aparte afzuigventilator met actief kool plaatsen. Wanneer coaten, vanwege bijvoorbeeld geuroverlast, geen optie is, gebruiken we speciaal door onze R&D-afdeling ontwikkelde beplating. Deze wordt aangebracht over de bestaande isolatie en beplating, met als resultaat volledig glad afgewerkte plafonds, wanden en bodems. Altena Cleaning B.V. kan u zelfs meer dan tien jaar garantie op dit materiaal geven.

(Deel)vervanging

Alle onderdelen in de kasten, onafhankelijk van het merk en type, kunnen behalve gerenoveerd ook vervangen worden. Wij vervangen ventilatoren, V-snaren, V-snaarschijven, ventilator-/motorlagers, motoren, warmtewisselaars, warmtewielen, druppelvangers, bevochtiging, filterframes etc.
Met onze speciale kunststof Global-Line® panelen bouwen wij complete delen die op iedere kast toepasbaar zijn. Complete aanzuig-/filterdelen kunnen worden vervangen; stoomdelen worden tussen de kastdelen gebouwd of extra koelers worden in de bestaande kast geplaatst. Indien nodig vervangt onze zusteronderneming Global Air Systems B.V. de hele kast door een nieuwe kunststof custom made luchtbehandelingskast.

 

Uw voordeel

Altena Cleaning B.V. biedt voor ieder merk en type luchtbehandelingskast een gepaste oplossing. Dankzij onze ruim dertig jaar ervaring op het gebied van het renoveren van alle merken kasten, en een R&D-afdeling die continu werkt aan innovatie en de beste oplossing voor unieke problemen, profiteert u van een schat aan expertise.

Heeft u vragen en/of technische ondersteuning nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.