-

Nederlands

De Specialist in HVAC-installaties

Uw installatie altijd in topconditie

Diensten

Onderhoud en renovatie koeltorens

Uw vraag: U wilt de water- en luchtdoorstroming van de koeltoren optimaal houden

Om legionellavorming te beperken en de water- en luchtdoorstroming van de warmtewisselende pakketten optimaal te houden, is koeltorens reinigen en desinfecteren nodig. Degelijk koeltoren onderhoud beperkt de kalkafzetting en algengroei. Afhankelijk van de risicoklasse van de koeltoren, dient er in verband met legionellapreventie tussen de één en twaalf keer per jaar een watermonster te worden genomen. De uitblaasscones en druppelvangers moeten regelmatig gedesinfecteerd en chemisch technisch gereinigd worden.


Ons antwoord: koeltoren onderhoud en koeltoren reinigen door Altena Cleaning B.V.

Afhankelijk van de soort vervuiling wordt koeltoren reinigen toegepast door middel van hogedruk water in combinatie met chemicaliën. Algvorming wordt verwijderd door het insprayen met chemicaliën en het gebruik van hogedruk warmwater. Kalkvorming is wat lastiger te verwijderen: deze wordt opgelost door de juiste chemicaliën te laten circuleren, waarna koeltoren reinigen wordt voortgezet via spoeling met hogedruk warmwater.
Afhankelijk van de omgeving, de vervuiling en het temperatuurtraject zijn de p.v.c.-druppelvangers/warmtewisselende pakketten na een bepaalde tijd toe aan vervanging. Altena Cleaning B.V. kan voor u het totale koeltoren onderhoud en renovatie traject verzorgen: demonteren en afvoeren van de druppelvangers/warmtewisselende pakketten, reinigen en het leveren en monteren van nieuwe druppelvangers/warmtewisselende pakketten.
 

Uw voordeel

Voortijdig kunnen wij samen met u een plan van aanpak opstellen waarin wordt vastgelegd wat er moet gebeuren om legionellavorming tot een minimum te beperken. Vervolgens kunt u het complete koeltoren onderhoud bij één firma onderbrengen: Altena. Dat noemen we totale ontzorging.

Heeft u vragen en/of technische ondersteuning nodig over koeltoren reinigen, onderhoud en/of renovatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.