-

Nederlands

De Specialist in HVAC-installaties

Uw installatie altijd in topconditie

Diensten

Chemisch technisch reinigen

Uw vraag: U zoekt een effectieve, snelle manier om plantgerelateerde equipment te reinigen

Capaciteitsverliezen in plantgerelateerde equipement, zoals bijvoorbeeld warmtewisselaars, tanks en pijpleidingen, worden meestal veroorzaakt door vervuilingen. De aard en de soort van de vervuiling is afhankelijk van het productie- en of koelproces waarvan de installatie deel uitmaakt. Hogedruk-reinigen kost veel tijd en is niet altijd even effectief. Wat is het alternatief?


Ons antwoord: Chemisch reinigen van equipment door Altena Cleaning B.V.

Inline reinigen houdt in dat een installatie wordt ingeblokt ten opzichte van het proces waarna de reinigingsapparatuur wordt aangesloten. Afhankelijk van de aard en soort vervuiling en het materiaal waarvan de te reinigen equipment is vervaardigd, worden geschikte chemicaliën gekozen. Door deze chemicaliën te laten circuleren, wordt de aanwezige vervuiling in oplossing gebracht en wordt deze met de vloeistofstroom uit de betreffende installatie verwijderd. Na het neutraliseren en naspoelen wordt de installatie weer schoon vrijgegeven voor gebruik. Op deze manier kunnen ook crude vervuilingen verwijderd worden. De ingedikte crude wordt door middel van de juiste chemicaliën weer verpompbaar gemaakt. Doordat de chemicaliën niet water-, maar oliegedragen zijn, kan het afval na filtering weer terug het proces in. Daarnaast is het ook mogelijk om H2S neer te slaan, waardoor een installatie direct gasvrij kan worden opgeleverd. De hoeveelheid afvalwater is aanzienlijk kleiner dan bij de conventionele methoden en eenvoudig te scheiden.


Uw voordeel

Tijdswinst en effectiviteit. Doordat bijvoorbeeld een bundel van een warmtewisselaar niet hoeft te worden getrokken, kan een behoorlijke tijdswinst worden geboekt ten opzichte van traditionele reinigingsmethoden. De hoge effectiviteit van het inline chemisch reinigen zit hem in het feit dat, door circulatie de reinigingsvloeistof op die plaatsen komt waar ook de productievloeistoffen komen; dus ook, bijvoorbeeld, midden in een bundel waar hogedrukwater moeilijk bij komt.

Heeft u vragen en/of technische ondersteuning nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.